Presentació


Som un grup de voluntaris gironins que ens vam constituir en associació per donar suport a immigrants, difondre les seves vides i ajudar a conscienciar la societat dels reptes que implica la immigració.

Com a punt de partida vam organitzar unes classes de llengua catalana per proveir de l’eina bàsica de la comunicació. Ens serviria també d’instrument per conèixer la seva vida i les seves vicissituds.

Hem assistit, i assistim, diàriament, a la narració de les penalitats que el nostre món infligeix en tantes persones del planeta.

Per solidaritat humana, i cristiana, en el nostre cas, optem per estar al seu costat, acompanyar, curar, ajudar-nos a caminar plegats. Un camí que, en les dues direccions, no és gens fàcil. Compartir l’espai i la vida, ni per uns ni per altres és senzill.

Tot i no ignorar això, després de cinc anys, estem contents d’haver fet l’aposta per la immigració. Des de les informacions de la nostra pàgina web ens agradaria convidar les persones a sumar-s’hi, a sentir que poden ajudar.

Som conscients que aquesta invitació comporta tastar el dolor de prop. El dolor dels foragitats per causes econòmiques, dolor de la llunyania, dels records del passat, de la manca de recursos per sobreviure, de la solitud, de la dificultat d’entrar en la nova societat. L’horror dels demandants d’asil, provinents de la guerra o de les persecucions polítiques.

És un convit a donar-se, amb la certesa que es rep molt a canvi. Els humans ens necessitem per descobrir el sentit de l’existència. Plegats, trobem la vida. És un goig poder-ho dir així i sentim un agraïment profund pel fet de poder-ho viure.

 

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web